Belastingaangiften

Eens per jaar wil de belastingdienst van u graag uw belastingaangifte ontvangen. Het invullen van de benodigde gegevens wordt door de belastingdienst al wat vergemakkelijkt. De belastingdienst vult namelijk al flink wat gegevens voor u in, maar er zijn ook nog genoeg gegevens die u zelf in dient te vullen. De gegevens die de belastingdienst zelf invult, dient u bovendien extra te controleren omdat er regelmatig fouten in voorkomen. Zo vult de belastingdienst vaak een onjuiste WOZ-waarde van de woning in. Het invullen van uw belastingaangifte blijft vaak een lastig karwei. U dient uw eigen administratie goed op orde te hebben om succesvol zelf uw belastingaangifte te kunnen invullen en te verzenden naar de belastingdienst.

Bent u bang dat u iets vergeet of vindt u het een fijner idee dat de aangifte van uw inkomsten verzorgt wordt door specialisten, dan kunt u Administratiekantoor Terneuzen inschakelen. Dit heeft twee voordelen. Aan de ene kant wint u tijd, omdat u zelf niet aan uw aangifte hoeft te zitten. En aan de andere kant is de kans groot dat u het maximale haalt uit uw belastingaangifte, omdat wij op de hoogte zijn van alle regels op belastingtechnisch gebied.

Naast de aangifte van de inkomstenbelasting kan Administratiekantoor Terneuzen ook andere aangiften voor u verzorgen. Denk maar aan de aangifte van de schenkingsbelasting, die moet geschieden wanneer u meer dan een bepaald bedrag aan iemand schenkt. Tot een bepaald bedrag heeft u vrijstelling van deze schenkingsbelasting, maar over elke extra euro die u jaarlijks schenkt, zult u belasting moeten betalen.

Eén van de meest vervelende vormen van belasting is toch wel de erfbelasting. Ook hier geldt weer een vrijstelling tot een bepaald bedrag – afhankelijk van de relatie met de overledene – en over elke extra euro zal een bepaald percentage belasting afgedragen moeten worden. Administratiekantoor Terneuzen kan u helpen met de aangifte van de genoemde belastingen. Ook andere belastingen en premies, die aangegeven dienen te worden bij de belastingdienst, kunnen wij voor u verzorgen.